+40 766 610 087 / +40 744 651 534
Rezerva Acum
Suna-ma inapoi

  Informatii Utile

  Cele mai populare intrebari

  Autorulota este un vehicul ce serveste in acelasi timp atat ca mijloc de transport, cat si ca spatiu de locuit. Este practic o casa pe roti, construita in jurul unui autosasiu.In functie de model , sunt echipate cu 2- 7 locuri pe scaune, 4 locuri de dormit, bucatarie (dotata cu aragaz, frigider, chiuveta, blat de lucru), baie ( cabina de dus cu apa calda/rece, WC, chiuveta), spatii mari de depozitare, apa calda si caldura.

  • Rezervor de apa curata = 120 l 
  • Caseta de toaleta ecologica = 20 l
  • Butelii de gaz = 2.

  Autorulotele Car Path au echipare speciala de iarna, cu incalzire pe gaz sau motorina de capacitate marita, incalzire electrica in podea, protectie antiinghet a instalatiilor, facandu-le utilizabile in conditii de confort deosebit la temperaturi intre -40 + 50 grade Celsius.

  Autorulotele sunt pe deplin functionale atat in modul camping (conectate la surse de utilitati, in camping) , cat si in modul off camping (pe plaja sau in varf de munte, fara curent electric, apa, gaz).Autorulotele sunt destinate circuitelor, parcurgerii mai multor destinatii intr-un timp relativ scurt. Autorulotele noastre parcurg intre 500 – 21,000 km per inchiriere, fiind inchiriate intre 3 zile si 2 luni per inchiriere.

  Da. In acest moment exista in mod oficial 57 camping-uri acreditate in Romania. O lista completa o puteti gasi la acest  link, multumita unor profesionisti in domeniu (dl. Dan Casandroiu – caruia ii multumim!). De asemenea, puteti incerca „wild camping”: pur si simplu in natura, cu respectarea urmatoarelor precautii:

  • terenul pe care campati nu este proprietate privata;
  • terenul nu interzice camparea (unele rezervatii naturale, de exemplu);
  • nu deversati apele uzate sau caseta de toaleta in natura;
  • lasati locul de campare intact la plecare
  • va asigurati impotriva animalelor salbatice in zona (ursul vine foarte frecvent datorita resturilor alimentare lasate afara noaptea);
  • terenul nu este moale sau nisipos (va veti infunda cu rulota sau autorulota).

  Cu toate ca „intelepciunea populara” spune ca nu avem locuri de campare ca in Occident, nu avem sosele, etc, Romania este destinatie de prim rang in turismul cu autorulota si, mai nou, si cu rulota. Motivul principal il reprezinta natura aproape neatinsa de om (spre deosebire de restul Europei); farmecul satelor si traditiilor romanesti, fauna incredibila din muntii Romaniei, Delta Dunarii, Transilvania si multe alte zeci de atractii.

  Tururile cu autorulota, organizate de catre marile companii europene, avand ca destinatie Romania, sunt vandute cu 2 ani de zile in avans. In plus, riscul de furt din autorulota in Romania este mult scazut fata de anumite regiuni din Europa (S Frantei, Sicilia, etc).

  In general o autorulota consuma motorina, aproximativ 9-13 l/100 km, in functie de incarcare si stilul de condus.

   

  In cazul autorulotelor, viteza de deplasare este cu aprox. 30% mai scazuta decat cea a autoturismelor. Dpdv legal nu este nici o limitare speciala pt autorulote, ele respecta aceleasi restrictii ca si autoturismele. Pe autostrazi recomandam o viteza de deplasare de 100-110 km/h.

  Pe sosele nationale o viteza de 80 km/h. Pe drumuri virajate trebuie manifestata o atentie sporita, datorita greutatii si inaltimii se poate produce balans. In general pe aceste drumuri se recomanda o viteza cu 10 km/h mai scazuta decat indicatorul de viteza postat pe drumul respectiv.

  Cu cat timp inainte trebuie sa ma programez pentru a inchiria o autorulota?

  Daca v-ati decis sa inchiriati o autorulota de la GoCamper ar trebui sa ne contactati cat mai repede pentru ca exista multe cereri si doar asa va putem onora programarea. Este bine de retinut, totusi faptul ca nu preluam rezervari cu plecare sub 2 saptamani de la momentul rezervarii deoarece suntem nevoiti sa facem procedurile de verificare a clientilor, dar si alocarea autorulotelor.

  Ne puteti contacta oricand la hello@car-path.ro, unul din operatorii nostri va va raspunde eventualelor intrebari.

  Sau foloseste datele noastre de contanct.

  Durata minima de inchiriere este de 2 nopti. Din motive de verificari tehnice necesare autorulotelor, nu inchiriem pe perioade mai mari de 70 de zile.

  Te intrebi unde poti sa parchezi autorulota, avand in vedere faptul ca locurile de parcare sunt destul de limitate?

  Poti parca oriunde autorulotele in regim de autoturism, insa, in cazul in care vreti sa parcati pe autostrada tineti cont de faptul exista anumite reguli: nu aveti voie sa deschideti veranda sau sa scoateti masa si scaunele de camping. In țara sunt amenajate campinguri unde puteți opri cu autorulota, iar în Europa acestea sunt și mai dese.

  Nu avem o limita de kilometrii, in nici un caz nu vrem sa ingradim libertatea si creativitatea crearii traseului de vis. Trebuie insa sa fim informati de traseul ce urmeaza sa il parcurgeti, este posibil ca in unele tari sa aveti nevoie de documentatie extra (ex: procura, imputernicire).

  Autorulotele sunt autovehicule speciale din categoria M1, la fel ca şi autoturismele.

  Astfel, in majoritatea tarilor taxele de drum (vigneta) este la fel ca și autoturismele. Țarile care aplica taxe separate de autostrada, tarifele pot fi cu 30% mai mari, comparativ cu autoturismele

  In cazul autorulotelor pot interveni, rareori, urmatoarele tipuri de defectiuni:

  • Defectiuni ale autovehiculului
  • Defectiuni ale sistemelor interioare/zonei de locuit, in cazul defectiunilor autovehiculului:

  Autorulotele sunt modele noi din 2019, improbabil sa se defecteze. Totusi, in cazul unei defectiuni, va rugam sa ne contactati imediat cu descrierea problemei.

  Daca autorulota nu poate fi deplasata, se apeleaza nr. de asistenta rutiera europeana

  De fiecare data cand porniți și plecati cu autorulota la drum trebuie sa verificati:

  • acte, CI sau pasaport, in termen de valabilitate
  • toate geamutile, trapele sa fie inchise
  • toate sertarele inchise si securizate, baie, living, bucatarie
  • in timpul mersului indica teste sa aveti toate parasolarele deschise
  • toate obiectele din autorulota sa fie asigurate
  • in timpul deplasarii este interzis dormitul, exista riscul accidentarii in cazul unei frane bruste
  • recomandam ca in timpul deplasarii toate persoanele sa fie asigurate cu centura
  • luati curbele cu viteza redusa, deoarece centrul de greutate al autorulotei este mai sus decat la un autoturism
  • atenție la trecerea pe sub poduri, pe langa copaci – trebuie sa conștientizati inatimea autorulotei
  In caz de urgente te rugam sa ne contactezi:
  +40 766 610 087
  or
  Book online